Avocații Nicoleta Gheorghe și Anca Atanasiu prezintă în Revista Română de Drept al Afacerilor nr. 1/2017, în rubrica “Monitorul dreptului muncii”, care sunt noile reglementări privind registrul general de evidență a salariaților

Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 500/2010 privind registrul general de evidență a salariaților și pentru aplicarea unitară a unor dispoziții legale s-a publicat în Monitorul Oficial Partea I în data de 28 noiembrie 2016 și a intrat în vigoare la aceeași dată.

HG 877/2016 a adus modificări de substanță în ceea ce privește întocmirea, completarea și transmiterea către inspectoratele teritoriale de muncă a datelor în registrul general de evidență a salariaților. Principalele modificări se referă la: (i) structura registrului general de evidență a salariaților care, potrivit noilor reglementări, va avea două părți: registrul privat și registrul public; (ii) înregistrările cu privire la detașare, pentru prima dată fiind incluse reglementări specifice privind înregistrarea detașării transnaționale; (iii) regimul sancționator.

Sursa: https://blog.wolterskluwer.ro/noile-reglementari-privind-registrul-general-de-evidenta-a-salariatilor/